Financieel Masterplan Professional©

Hoe je je zakelijke geldstromen helder krijgt zonder daar ooit nog over te piekeren en zelfs bewondering gaat oogsten van je omgeving voor de manier waarop jij je geldzaken regelt.

Als Financieel Coach voor ondernemers heb ik veel gehad aan het boek Profit First. Dit boek is oorspronkelijk geschreven door Mike Michalowicz en het is naar het Nederlands vertaald door Femke Hogema.

Profit First gaat over een eenvoudige en elegante methode om anders naar je bedrijfskosten te kijken. Je gaat niet op de stoel van de boekhouder zitten, maar kijkt naar geld zoals mensen naar geld kijken. Dus zonder boekhoudkundige regels. En de boekhouder? Die blijft lekker doen waar hij of zij goed in is zodat je boekhouding ook gewoon overeind blijft.

Je wordt er toe aangezet om in budgetten te gaan denken en sterk te sturen op zakelijke kosten. Zodat er nergens (echt nergens) meer geld weglekt naar overbodige – en onnodig hoge kosten.
Hoe steek je het in? Je gaat alvast een deel van je winst némen. Zodra de omzet binnenkomt! Want het idee is dat -als je je bedrijf om te beginnen niet met 99% van de omzet kunt runnen- je geen echt levensvatbaar bedrijf hebt wanneer je die ene procent die je apart zet niet kunt missen.  

De methode is door mij verder verfijnd en geïntegreerd in de methode Financieel Masterplan Zakelijk©. Uiteraard sluit het hierdoor naadloos aan op de methode Financieel Masterplan Thuis©, waardoor je als ondernemer of als zelfstandige één methode gebruikt om helderheid en rust in je geldzaken te brengen.

Je thuis is je basis en we zorgen er voor dat het financieel ook zo geregeld is. En als Financieel Masterplan Professional© zorg ik er voor dat je die rust in je geldzaken gaat bewerkstelligen. Het gevolg is dat je focus terug kan naar je onderneming, want huis is het goed geregeld. En dat geeft nieuwe energie!

favicon budgetcoach online